MIRIȚESCU Toma

Absolvent al Institutului de Educație Fizică și Sport (București, 1974), domnul Mirițescu s-a dedicat pasiunii sale, înotul de performanță, obținând cele mai bune rezultate ca antrenor la Clubul Sportiv Școlar Ploiești.
toma miritescu

Sub tutela antrenorului emerit au crescut aproape 500 de campioni naționali la diferite categorii de vârstă, iar sportivii clubului au obținut în jur de 1500 de locuri pe podium la concursuri naționale și internaționale, stabilind peste 80 de recorduri naționale, balcanice, precum și unul european.

Bun cunoscător al sufletului de copil, domnul Mirițescu se adaptează nevoilor și capacităților elevilor săi, transformând cunoștințe complexe academice în lecții practice și accesibile fiecărui sportiv, iar printr-o comunicare deschisă și stimularea autoreflecției, sportivul este susținut în cunoașterea propriilor resurse.

Este lider de echipă în cadrul clubului, împărtășind vasta sa experiență și fiind un model de urmat atât pentru colegii mai tineri, cât și pentru elevi.

Printre sportivii săi cu performanțe deosebite se numără Cristian Ponta, Răzvan Petcu, Tamara Costache, Clara Spânu sau Constantin Tudose. Domnul antrenor a apărut în Enciclopedia Sportului, a fost distins cu Medalia Națională Pentru Merit clasa a III-a în anul 2000, și a primit titlul de profesor și antrenor emerit în 1991 și 1993.